Videnskabelig undervisning

Videnskabelig undervisning

Dino-Lite viser stuederende mikroelektronik

“Videnskab på tour” er et omrejsende show, der ønsker at fange 10-18 åriges interesse i teknologi og opmuntre dem til at udvikle deres talenter for ingeniørarbejde og videnskab. Det omrejsende show begyndte på Twente Universitet i Holland, og består af en samling aktive eksperimenter at se på og prøve af. De er baseret på overraskende og forunderlige fysiske og kemiske fænomener. Thomas Hoen er én blandt flere studerende, der deltager i rejsen som del af det elektro-tekniske hold. Han er 2. årsstuderende på Elektroingeniørlinien. Ud over hans hold, er også et hold fra kemi og og et fra fysik med på “Videnskab på tour”.

Fascinerede teknik
“Vi viser andre studerende, hvor små elektrisk bevægelige dele kan være”, forklarer Hoen. “Vi har monteret bevægelige dele på en chip, der er to millimeter stor. Det er så småt, at det blotte øje næsten ikke kan opfatte bevægelse. Vi har placeret et Dino-Lite Pro på en trefod oppe over chippen. Vores Dino-Lite er forbundet til en bærbar med USB, og de studerende kan tydeligt se bevægelserne på den bærbares skærm. Dino-Lite med fem megapixel opløsning viser objekter med en forstørrelse på 200 gange. Det er så meget nemmere end et mikroskop, hvor de studerende skal skiftes til at se. Den indbyggede LED gør samtidig opsætningen meget brugervenlig, eftersom vi ikke behøver at tilslutte ekstra lys.

Alle synes at det er fascinerende at se, hvordan man kan installere bevægelige dele på så lille en overflade. Især, når jeg fortæller, at det er lykkedes nogen at bygge en fungerende dampmaskine på en overflade på 1 x 1 mm. Den er desværre ikke en del af vores show! Overordnet set håber jeg, at vi med disse smukke, skarpe billeder kan gøre studerende interesserede i en teknisk uddannelse, og at vi bogstaveligt talt kan vise dem, at tekniske uddannelser ikke er kedelige, men særdeles spændende. Dét hjælper Dino-Lite os med!

 

Dino-Lite i videnskabelig undervisning

“Dino-Lite er det perfekte værktøj til at studere de mikroskopiske detaljer af arkæologiske genstande og materialer. Perfekt til videnskabelig undervisning!”
Et Dino-Lite digitalmikroskop er et alsidigt stykke udstyr, og en af dets mange applikationer er undervisning. Et godt eksempel på dette kan findes i den unikke Maritime Bus, som ejes af The Hampshire & Wight Trust for Maritime Archaeology, en registreret velgørenhedsorganisation. I bussen findes et særligt ‘Mikroskophjørne’, som giver alle besøgende et nærmere kig på marinarkæologiske genstande og materialer.

Amanda Bowens, Undervisning & Outreach-manager hos HWTMA forklarer: “Hampshire & Wight Trust for Maritime Archaeology har brugt Dino-Lite AM4112 PT digitalmikroskopet i vores Maritime Bus, som har tilbudt gratis offentlige outreach-sessioner for medlemmer af offentligheden og samfundsgrupper i flere år. Det er det perfekte værktøj for folk i alle aldre og baggrunde til at få en praktisk oplevelse, og studere mikroskopiske detaljer af arkæologiske genstande og materialer i bussen.

Mikroskophjørnet på den Maritime Bus er meget populær, og vi føler, at dette er fordi det giver en sjov og interaktiv måde at lære en hel del om vores sunkne arv. Efter at have kigget på en række muligheder, var Dino-Lite det eneste mikroskop, der kunne imødekomme vores behov.”