Videnskabelig forskning

Videnskabelig forskning

Dino-Lite understøtter videregående uddannelse i Afrika

Tom Baden er en postdoc-neurolog ved universitetet i Tübingen i Sydtyskland. Hans forskning er hovedsageligt fokuseret på synet i mus. Sammen med sin kollega Lucia Prieto fra universitetet i Lausanne, Schweiz, stiftede han for nylig “TReND i Afrika”-organisationen for frivillige. Forkortelsen står for Teaching and Research in Neuroscience for Development (Undervisning og Forskning i Neurovidenskab for Udvikling).

Sadiq Yusuf fra Kampala International University, Uganda, var også involveret i grundlæggelsen af TReND i Afrika. Dino-Lite har doneret flere digitale mikroskoper til organisationen. Tom: “Vi er meget tilfredse med dette, da vi er fuldstændig afhængige af gaver og brugt laboratorie materiale.

Meget velegnet

TReND i Afrika har til formål at gøre kommende forskere fra afrikanske lande bekendte med neurovidenskab og neurogenetik. “Dette er det tredje år, at vi har organiseret en sommerskole,” siger Tom Baden. “Vi underviser studerende fra hele Afrika i neurovidenskab og neurogenetik på stedet. Traditionelt udføres megen forskning i området med mus og rotter, men disse er meget dyre som forsøgsdyr. Derfor lærer vi vores studerende at arbejde med bananfluer og andre insekter, som er meget billigere og velegnet til at tjene som modelsystemer for en bred vifte af neurovidenskabelige spørgsmål.”

Dino-Lite er meget velegnet til at studere de transgene bananfluer. “I kombination med de rigtige filtre kan Dino-Lite med UV-lys visualisere genetisk kodede fluorescerende markører i både bananfluer og deres larver. Og vi bruger dem, når vi dissekerer større hvirvelløse dyr såsom fårekyllinger og kakkerlakker for at lære de studerende det grundlæggende i elektrofysiologiske teknikker. Det hvide lys i de indbyggede lysdioder er meget nyttigt til dette formål. Dino-Lites er nemme at bruge og har en meget høj billedkvalitet. Vi ser på billederne på computerskærmene i laboratoriet.”

I slutningen af sommerkurset, efterlod Baden Dino-Lite-mikroskoperne. Tom: “Vores mål er ikke kun at overføre viden, men også at bidrage til at øge niveauet af den videregående uddannelse i Afrika. Ved at bringe viden og efterlade undervisningsmateriale, håber vi, at universitetsstuderende kan nå et højere niveau, og antallet af afrikanske videnskabsfolk vil stige.”