Træ pleje

Træ pleje


Træpleje/træavl med Dino-Lite

 Ron Schraven, Direktør for træsygdomme og parasitære sygdomme BTL Bomendienst, Holland: “Trækirurgi er under forandring. Hvor saven eller kniven engang forsvandt ind i træet, anvendes der nu nye mindre invasive metoder og undersøgelse kommer før operation. BTL Bomendienst i Apeldoorn, Holland er specialiseret i træsygdomme. Med hjælp fra Dino-Lite, kan de identificere sygdomme og tage billeder.”

 

BTL Bomendienst er en af de største træspecialister i Holland. Virksomheden har 30 medarbejdere og er organiseret i tre divisioner: Trærådgivning, specialist-træpleje og sygdomme og parasitære sygdomme.

Ron Schraven er direktør for træsygdomme og parasitære sygdomme hos BTL Bomendienst. For ham, er begreber såsom skovdød, hestekastanje-bakteriekræft og Massaria en del af hans daglige arbejde. De er tre af de vigtigste træsygdomme i Holland. Schraven: “Sådanne sygdomme rammer træet, således at træet med tiden vil dø. Det i sig selv er et tab, fordi et træ eller træer definerer landskabet og træer producerer ilt ved at introducere kuldioxid. De fleste af træerne er beliggende på offentlige steder og sikkerheden på det offentlige sted er ofte et kommunalt anliggende. Et sygt træ kan falde eller udgøre en fare på grund af faldende grene, derfor identificerer vi for mange kommuner, hvor vigtige træerne er, hvilke træer, der kan udgøre en potentiel fare og hvilke træer, der har brug for øjeblikkelig behandling. Dette arbejde er umuligt uden ordentlig forskning på området.”

Dokumentation

For at diagnosticere en eventuel træsygdom, går Schraven og hans personale i marken med en bærbar computer og et Dino-Lite-mikroskop. “Forskningen foregår i marken, fordi vi kan kun arbejde med friske prøver. Prøver, der allerede er udtørret, kan ikke undersøges ordentligt”, siger Schraven.

En prøve taget i form af en skive træ kan undersøges på stedet med Dino-Lite. Målet er at opdage sygdommen på det tidligst mulige stadium. En sygdom kan manifestere sig, for eksempel, ved ændringer i træets struktur eller misfarvning. Schraven: “Med Dino-Lite tilsluttet en bærbar computer, kan vi analysere hurtigere og bedre, fordi vi kan se billedet på den bærbare computer med det samme. Vi kan gemme billedet, hvilket er en meget vigtig funktion for os, da vi skal rapportere vores resultater skriftligt, og disse resultater præsenteres for folk, der har mindre kendskab til træsygdomme. Ved at tilføje billederne, der er lavet med Dino-Lite til rapporten, kan vi visualisere og dokumentere problemet. Dino-Lite giver således bevis på sygdommen, der blev identificeret og på grund af dette, er Dino-Lite nu en fast del af vores standardpraksis.

Vi valgte Dino-Lite på grund af den mobile egenskab af mikroskopet, den indbyggede LED-belysning og det faktum, at du kan gemme billedet på en bærbar computer. Det er et pålideligt og billigt USB-mikroskop, der gør præcis, hvad det er designet til at gøre.”